This project includes the demolition of the existing dining hall and the construction of a 24,000 SF addition to replace it.  Phasing of the construction is critical to its success as the existing kitchen and East Dining Hall must remain operational throughout construction.

The trustees of The Taft School began intensive discussion of their vision for this project in the late 1970’s, with an understanding that the dining hall must remain at the heart of the school.  The comprehensive transformation of the entire west end of the building meets many critical school needs: a new dining facility which will be able to seat the entire school at a sit-down dinner, a new servery, the relocation of the loading dock, a safe pedestrian-only quad, complete ADA compliance including bathrooms and entrances, code updates to student living space in the floors above, renovation of the old headmaster’s quarters, the creation of a LEED-certified building and a refurbishing of the dining hall lobby.  

The design is respectful of the historic presence of the dining hall and remains complimentary to the existing character of the school while still providing the school with a modern day eatery.